ΜΕΝΟΥ

Pages

Caesar σάντουιτς

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 10΄- 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Caesar salad ξέραμε, caesar σάντουιτς όμως;

Συστατικά
  • 1 φιλέτο κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το άλειμμα του κατόπουλου
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 - 4 τρυφερά φύλλα μαρουλιού
  • 2 κ.σ. γιαούρτι (της αρεσκείας μας)
  • 1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη + λίγες φλούδες παρμεζάνας
  • λίγο χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. κάππαρη ξαλμυρισμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 φέτες χωριάτικο ψωμί
  • 1 σκελίδα σκόρδου, κομμένη στη μέση (προαιρετικά)

Τρόπος παρασκευής
  • Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου εγκάρσια στη μέση για να λεπτύνει. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το ψήνουμε κάτω από καυτό γκριλ για 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Ξεφουρνίζουμε και κόβουμε σε λωρίδες.
  • Χοντροκόβουμε τα φύλλα μαρουλιού. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με την τριμμένη παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού, την κάππαρη, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  • Ψήνουμε στην τοστιέρα το ψωμί και, αν θέλουμε, τρίβουμε τις φέτες με το σκόρδο. Σε μία από τις φέτες απλώνουμε φυλλαράκια μαρουλιού και το μισό κοτόπουλο.
  • Περιχύνουμε με λίγη από τη σος και από πάνω βάζουμε λίγες φλούδες παρμεζάνας.
  • Σκεπάζουμε το σάντουιτς με 1 φέτα ψωμί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το δεύτερο σάντουιτς.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου