ΜΕΝΟΥ

Pages

Μαυρομάτικα με μάραθο

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά

  • 250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο μάτσο μάραθο χοντροκομμένο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ ή 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι φεσκοτριμμένο

Τρόπος παρασκευής

  • Βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν –με προσοχή για να μην λιώσουν– και τα στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  • Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
  • Ρίχνουμε τον χοντροκομμένο μάραθο στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι, τα γυρίζουμε μια δυο φορές με κουτάλα και προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ ή την τριμμένη ντομάτα.
  • Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 10-15 λεπτά.
  • Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι.

Tip

  • Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες ή 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.

Πηγή - www.thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου