ΜΕΝΟΥ

Pages

Φακές με λουκάνικο Φράνκα, φινόκιο & ελιές

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Γιώργος Παπαδόπουλος
Μερίδες : Για 2-3 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά
  • 300 γρ. φακές Μπελούκα
  • 2 λουκάνικα Φράνκα Ifantis
  • 600 ml. ζωμό κοτόπουλου
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • 1 μικρό φινόκιο
  • 60 γρ. ελιές μαυρες
  • 30 γρ. κάππαρη
  • 30 ml. ξιδι από κρασί
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 30 γρ. βούτυρο Lurpak
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • Σχοινόπρασο
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
  • Αλάτι - πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
  • Προβράζουμε τις φακές με νερό, μέχρι να πάρουν μία βράση.
  • Τις σουρώνουμε και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά με τον ζωμό κοτόπουλου. Ρίχνουμε το φύλλο δάφνης και τον κουρκουμά.
  • Προσθέτουμε μετά απο 5 λεπτά το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φινόκιο, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν προσέχοντας να μη λιώσουν. 
  • Περίπου 3 λεπτά πριν τις βγάλουμε προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε μικρά κομμάτια, την κάππαρη ξαλμυρισμένη και τις ελιές ζεματισμένες.
  • Στο τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το σχοινόπρασο, το ξίδι, το ελαιόλαδο και δένουμε με το βούτυρο.
  • Γαρνίρουμε με μαϊντανό, λίγη κάππαρη και ελιές. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και ρίχνουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Πηγή - chefonair.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου