
Συνταγή : Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20', Μαγείρεμα 25'.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 650 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
- 12 μέτριες γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες από κελύφη και εντεράκι (αφήνουμε τα κεφάλια και τις ουρές)
- 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
- 200 γρ. φέτα χοντροθρυμματισμένη, κατά προτίμηση βαρελίσια
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. (Ο χρόνος είναι αρκετός για να γίνουν οι γαρίδες. Αν τις μαγειρέψουμε περισσότερο, θα αποκτήσουν λαστιχωτή υφή.)
- Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος και ρίχνουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι, τον αρακά και τα ντοματίνια. Σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λαδωθούν καλά. Ρίχνουμε περίπου 250 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και μετριάζουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
- Σκορπίζουμε τον άνηθο, τη φέτα και τις γαρίδες και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στο ποτήρι μας
- Λευκά κρασιά με καλή οξύτητα, Μοσχοφίλερο, Sauvignon blanc ή μια καλή νέας γενιάς ρετσίνα.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου