ΜΕΝΟΥ

Pages

Ανοιχτή γαλατόπιτα με τραχανά

Μοναδική γαλατόπιτα για όλη την παρέα.









Συνταγή : Ιωάννα Σταμούλου
Μερίδες : Για ένα ταψάκι διαμέτρου 22X28εκ.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.

Εγώ είχα τα φύλλα στο ψυγείο γι' αυτό και τα χρησιμοποίησα για τη βάση της πίτας, ώστε να γίνει πιο ολοκληρωμένη. Εσείς μπορείτε και να τα παραλείψετε και να ψήσετε την γαλατόπιτά σας κατ’ ευθείαν στο ταψί, αφού πρώτα το βουτυρώσετε και το πασπαλίσετε με λίγο σιμιγδάλι.


Υλικά 
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 2 -3 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 λίτρο γάλα
  • ½ φλιτζάνι τραχανά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 3 κουτ. σούπας γεμάτες κορν φλάουρ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες

Για το τελείωμα
  • Ζάχαρη κρυσταλλική + Κανέλα + αμύγδαλο φιλέ

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και βουτυρώνετε ένα ταψί διαστ. 22Χ28 εκ. Αλείφετε ένα προς ένα τα φύλλα με το λιωμένο βούτυρο και αφού τα τσαλακώσετε ελαφρώς με τα δυο χέρια, τα τοποθετείτε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήνετε για 15 λεπτά περίπου.
  • Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα: Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τον τραχανά μαζί με ένα ποτήρι νερό και το αλάτι. Βράζετε μέχρι να πιει το νερό και προσθέτετε στην κατσαρόλα το περισσότερο γάλα.
  • Ανακατεύετε σε ένα μπολ με σύρμα το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα, τα αβγά, το ξύσμα του πορτοκαλιού και τις βανίλιες. Τα προσθέτετε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Όταν αρχίσει να πήζει η κρέμα, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά. '
  • Αδειάζετε το μίγμα πάνω από τα προψημένα φύλλα και συνεχίζετε να ψήνετε την γαλατόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνειά της. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσει.
  • Κόβετε κομμάτια και σερβίρετε τη γαλατόπιτα πασπαλισμένη με κανελοζάχαρη και λίγο φιλέ αμυγδάλου.

Πηγή - Sweetly

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου