menu22

Τσίζμπεργκερ

Απολαυστικό, ποιοτικό junk food από σπίτι!








Συνταγή : Νένα Ιαμυρνόγλου.
Μερίδες : 6 μικρά burgers
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. κιμάς, ανάμεικτος από μοσχαρίσια ελιά και χοιρινό λαιμό (ή μόνο από χοιρινό λαιμό)
  • 3/4 φλιτζ. τσαγιού κέτσαπ (του εμπορίου ή σπιτική - βλ. συνταγή στο τεύχος)
  • 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος σε σκόνη
  • 6 λεπτές φέτες τυρί τσένταρ ή κασέρι
  • 6 μεγάλες ροδέλες κρεμμύδι
  • 2 μέτριες ντομάτες, σε λεπτές φέτες
  • 2 μεγάλα αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 ψωμάκια της αρεσκείας μας
  • κέτσαπ + μουστάρδα της αρεσκείας μας, για τα ψωμάκια

Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε απαλά τον κιμά με το κρεμμύδι, την κέτσαπ και τον κόλιανδρο, ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά. Σχηματίζουμε μπιφτέκια περίπου 6 - 8 εκ. με πάχος περίπου 1,5 εκ. Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές (δεν βάζουμε αλατοπίπερο μέσα στο μείγμα).
  • Βάζουμε τα μπιφτέκια στη λαδωμένη σχάρα του φούρνου, ενώ από κάτω τοποθετούμε ένα ταψί για να πέφτουν εκεί τα υγρά. Ψήνουμε σε δυνατό γκριλ, στην πιο ψηλή σκάλα, για 6 - 7 λεπτά ανά πλευρά, ή μέχρι να γίνουν στο εσωτερικό τους.
  • Εναλλακτικά, τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 180° C για 12 - 14 λεπτά, γυρίζοντάς τα στο ενδιάμεσο. Μόλις βγουν από το φούρνο, βάζουμε πάνω σε κάθε μπιφτέκι 1 φέτα τυρί, να λιώσει. Αλατοπιπερώνουμε ντομάτα+κρεμμύδι. Αλείφουμε τα ψωμάκια με μουστάρδα και κέτσαπ και από πάνω βάζουμε το μπιφτέκι, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τα αγγουράκια. Κλείνουμε και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου