
Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 3' - 5΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες, κατά προτίμηση μεσαίες ή μικρές, φρέσκες ή κατεψυγμένες
- 1 κιλό ντοματίνια, κομμένα στα 2 ή στα 4, αν είναι μεγάλα
- 2 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτά φετάκια ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 4 μεγάλοι κρητικοί ντάκοι, σπασμένοι σε μικρά κομμάτια
- τα φύλλα από 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια και τα κελύφη. Μοιράζουμε τα υλικά σε 3 - 4 δόσεις.
- Θα τα τηγανίσουμε λίγα - λίγα σε μέτριο τηγάνι ή σε σαγανάκι, για να ψηθούν γρήγορα και να μη μείνουν πολλή ώρα στη φωτιά. Για κάθε τηγανιά ρίχνουμε από 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 20 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ιδρώσουν και να αρχίσουν να βγάζουν υγρά. Προσθέτουμε και τις γαρίδες και τις ψήνουμε για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος, ρίχνουμε το βασιλικό και τον ντάκο, που θα τραβήξει τα υγρά του τηγανιού.
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
- Στ ποτήρι μας ανοίξτε τα ροζέ κρασιά! Από όποια ποικιλία προτιμάτε, Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ξινόμαυρο, αρκεί να είναι τραγανό με καλή οξύτητα και δροσερό!
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου