menu22

Tάρτες με σπανάκι και ψητά ντοματίνια

Φανταστική τάρτα που θα σας ξετρελάνει.









Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 85΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
Για τη ζύμη
  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. βούτυρο, κομμένο σε 2 κομμάτια
  • 40 γρ. πεκορίνο ή παρμεζάνα, κομμένο
  • 480 γρ. ντοματίνια
  • ελαιόλαδο
  • 1 αβγό
  • 2-3 κ.σ. νερό

Για τη γέμιση
  • 250 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι
  • 400 γρ. φέτα, σε κομματάκια
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 3 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 6 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Για τη ζύμη
  • Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ανακατεύουμε το βούτυρο και το αλεύρι με ένα μίξερ.
  • Προσθέτουμε το πεκορίνο ή την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το νερό και το αβγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη μας με μια πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  • Παράλληλα, κόβουμε τα ντοματίνια σε μικρά κομματάκια. Τα βάζουμε στο ταψί, προσθέτοντας λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.

Για την γέμιση
  • Βάζουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι και το μαραίνουμε ζουλώντας το με τα χέρια για να αποβάλει τα υγρά του.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σπανάκι, τη φέτα, το ανθότυρο, τα κρεμμύδια, τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού.
  • Προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνοντας το μείγμα μας.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο.
  • Ανοίγουμε την κάθε ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, μέχρι να φτάσει σε πάχος 0,5 εκ.
  • Παίρνουμε 2 ταψιά για πίτες διαστάσεων 35 x 11cm και βάζουμε από ένα φύλλο ζύμης στο καθένα. Τα αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο.
  • Σκεπάζουμε τα ταψιά μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα μας.
  • Μοιράζουμε τη γέμιση στα 2 ταψιά και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
  • Αφήνουμε τις τάρτες μας για λίγα λεπτά να κρυώσουν και γαρνίρουμε με τα ντοματίνια.


Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου