
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 85΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
Για τη ζύμη
- 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. βούτυρο, κομμένο σε 2 κομμάτια
- 40 γρ. πεκορίνο ή παρμεζάνα, κομμένο
- 480 γρ. ντοματίνια
- ελαιόλαδο
- 1 αβγό
- 2-3 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση
- 250 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι
- 400 γρ. φέτα, σε κομματάκια
- 300 γρ. ανθότυρο
- 3 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
- 3 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 6 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Για τη ζύμη
- Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ανακατεύουμε το βούτυρο και το αλεύρι με ένα μίξερ.
- Προσθέτουμε το πεκορίνο ή την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το νερό και το αβγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Τυλίγουμε τη ζύμη μας με μια πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Παράλληλα, κόβουμε τα ντοματίνια σε μικρά κομματάκια. Τα βάζουμε στο ταψί, προσθέτοντας λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Για την γέμιση
- Βάζουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι και το μαραίνουμε ζουλώντας το με τα χέρια για να αποβάλει τα υγρά του.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σπανάκι, τη φέτα, το ανθότυρο, τα κρεμμύδια, τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού.
- Προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνοντας το μείγμα μας.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο.
- Ανοίγουμε την κάθε ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, μέχρι να φτάσει σε πάχος 0,5 εκ.
- Παίρνουμε 2 ταψιά για πίτες διαστάσεων 35 x 11cm και βάζουμε από ένα φύλλο ζύμης στο καθένα. Τα αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο.
- Σκεπάζουμε τα ταψιά μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα μας.
- Μοιράζουμε τη γέμιση στα 2 ταψιά και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
- Αφήνουμε τις τάρτες μας για λίγα λεπτά να κρυώσουν και γαρνίρουμε με τα ντοματίνια.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου