
Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : Για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. ριγκατόνι
Για τα κεφτεδάκια
- 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 2 αβγά
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 100 γρ. φρυγανιά
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
- λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 2 κολοκυθάκια τριμμένα
- 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Βράζουμε το σπανάκι σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά. Σουρώνουμε καλά και το ανακατεύουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι για 4-5 λεπτά. Αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
- Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα ριγκατόνι για 8-10 λεπτά. Σουρώνουμε, αλλά κρατάμε λίγο νερό για να αραιώσουμε τη σάλτσα μας. Στο μεταξύ, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά στο λάδι για 2 λεπτά, προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε για 4-5 λεπτά ακόμα.
- Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε την παρμεζάνα στη σάλτσα, ανακατεύουμε με τα ριγκατόνι και σερβίρουμε μαζί με τα κεφτεδάκια.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου