menu22

Ριγκατόνι με κεφτεδάκια από σπανάκι

Μία Ιταλική συνταγή στο τραπέζι σας.












Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : Για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. ριγκατόνι

Για τα κεφτεδάκια
  • 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 100 γρ. φρυγανιά
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Βράζουμε το σπανάκι σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά. Σουρώνουμε καλά και το ανακατεύουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι για 4-5 λεπτά. Αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας. 
  • Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα ριγκατόνι για 8-10 λεπτά. Σουρώνουμε, αλλά κρατάμε λίγο νερό για να αραιώσουμε τη σάλτσα μας. Στο μεταξύ, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά στο λάδι για 2 λεπτά, προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε για 4-5 λεπτά ακόμα. 
  • Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε την παρμεζάνα στη σάλτσα, ανακατεύουμε με τα ριγκατόνι και σερβίρουμε μαζί με τα κεφτεδάκια.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου