¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Mime.com
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10 ώρες, Μαγείρεμα 40΄- 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 500 γρ. ρεβίθια
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 2 κουτ. γλυκού κύμινο
- 6 κουτ. σούπας λάδι
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι (τον χυμό και τη φλούδα του)
- αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Τρόπος παρασκευής
- Bάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα.
- Tην επομένη, βράζουμε τα ρεβίθια σε μια πλατιά κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν.
- Στη συνέχεια, τα πολτοποιούμε (χωρίς να βάλουμε πολλά ζουμιά και τη λεμονόφλουδα στον πολτοποιητή), για να επιτύχουμε μια λεία, αλλά λίγο σφιχτή σούπα.
- Για να ετοιμάσουμε το συνοδευτικό, κόβουμε την ντομάτα σε μικρά καρέ και την ανακατεύουμε προσεκτικά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για να μην λιώσει.
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε μπολ με λίγο από το συνοδευτικό επάνω.
Tips
- Προσοχή: Δεν πολτοποιούμε τις σούπες όσο είναι ακόμα ζεστές γιατί μπορεί να καούμε από τον ατμό που θα δημιουργηθεί.
- Πρέπει να περιμένουμε να κρυώσουν ελαφρά και μετά να τις πολτοποιήσουμε.
- Στη συνέχεια, τις ξαναζεσταίνουμε. Παλαιότερα, για να μαλακώσουν τα ρεβίθια, τους πρόσθεταν λίγη μαγειρική σόδα.
- Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά τους.
- Aν τα μουλιάσουμε καλά και τα βράσουμε, θα μαλακώσουν οπωσδήποτε.
Πηγή - www.thecookbook.gr (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 30/03/2020)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου