ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρεβίθια βελουτέ

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Mime.com
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10 ώρες, Μαγείρεμα 40΄- 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Συστατικά
  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 6 κουτ. σούπας λάδι
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (τον χυμό και τη φλούδα του)
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Τρόπος παρασκευής
  • Bάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα. 
  • Tην επομένη, βράζουμε τα ρεβίθια σε μια πλατιά κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν. 
  • Στη συνέχεια, τα πολτοποιούμε (χωρίς να βάλουμε πολλά ζουμιά και τη λεμονόφλουδα στον πολτοποιητή), για να επιτύχουμε μια λεία, αλλά λίγο σφιχτή σούπα. 
  • Για να ετοιμάσουμε το συνοδευτικό, κόβουμε την ντομάτα σε μικρά καρέ και την ανακατεύουμε προσεκτικά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για να μην λιώσει. 
  • Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε μπολ με λίγο από το συνοδευτικό επάνω.

Tips
  • Προσοχή: Δεν πολτοποιούμε τις σούπες όσο είναι ακόμα ζεστές γιατί μπορεί να καούμε από τον ατμό που θα δημιουργηθεί. 
  • Πρέπει να περιμένουμε να κρυώσουν ελαφρά και μετά να τις πολτοποιήσουμε. 
  • Στη συνέχεια, τις ξαναζεσταίνουμε. Παλαιότερα, για να μαλακώσουν τα ρεβίθια, τους πρόσθεταν λίγη μαγειρική σόδα. 
  • Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά τους. 
  • Aν τα μουλιάσουμε καλά και τα βράσουμε, θα μαλακώσουν οπωσδήποτε.

Πηγή - www.thecookbook.gr 
(Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 30/03/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου