ΜΕΝΟΥ

Pages

Αγκινάρες γεμιστές με κατσικίσιο τυρί

Μία ιδιαίτερη συνταγή για τους λάτρεις της αγκινάρας.











Συνταγή : Mime.com
Μερίδες :  Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 8 αγκινάρες σε λάδι
  • 60 γρ. μπεσαμέλ
  • 20 γρ. τυρί κρέμα
  • 80 γρ. τυρί κατσικίσιο
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο

Eκτέλεση
  • Στραγγίζουμε τις αγκινάρες από το λάδι και τις ανοίγουμε λίγο με το χέρι για να χωρέσει η γέμιση. Διαλύουμε με ένα πιρούνι τα τυριά στην μπεσαμέλ (που έχουμε ετοιμάσει από πριν) μέχρι να επιτύχουμε μια λεία κρέμα. Ρίχνουμε τον μαϊντανό και το αβγό και αναμειγνύουμε καλά. Γεμίζουμε τις αγκινάρες και τις αραδιάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 170°C για 15 λεπτά περίπου.

Tip
  • Αντί για κατσικίσιο τυρί, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο μαλακό τυρί, όπως ανθότυρο.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου