menu22

Κοχύλια με ανθότυρο, μανιτάρια και σπανάκι

Μοναδική συνταγή για να απολαύσετε τα ζυμαρικά σας.











Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες : Για 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 25΄, Μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 300 γρ. σπανάκι βρασμένο
  • 1 κουτ. σούπας λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα ή γραβιέρα τριμμένη
  • 24 κοχύλια (ζυμαρικά) βρασμένα
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 μεγάλη μοτσαρέλα (βουβαλίσια) κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο (ίσα που να μαραθεί) για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μεταφέρουμε το μείγμα μανιταριών σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ανθότυρο και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε. 
  • Γεμίζουμε τα κοχύλια με το μείγμα. Στρώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος το σπανάκι σαν βάση και τοποθετούμε πάνω τα γεμιστά κοχύλια. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε το φαγητό για 10-12 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, σκορπίζουμε πάνω τα κομμάτια της μοτσαρέλας και σερβίρουμε αμέσως.

Tips
  • Μερικές φορές χρησιμοποιώ γι' αυτή τη συνταγή ποικιλία από φρέσκα μανιτάρια. Βάζω και μια πρέζα αρωματικά πορτσίνι αποξηραμένα που τα έχω προηγουμένως μουλιάσει σε λίγο ζεστό νερό. Φυσικά προσθέτω στη σάλτσα και το νερό τους.
  • Για περισσότερη γεύση βράζουμε τα κοχύλια μέσα σε ζωμό λαχανικών.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τυρί με άλλο της αρεσκείας μας. Μια ιδέα είναι κάποιο είδος μπλε τυριού. Σ αυτή την περίπτωση θα αντικαταστήσουμε τη μοτσαρέλα με παρμεζάνα κομμένη σε φλούδες.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου