
Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 6-8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 μεγάλες έτοιμες βάσεις πίτσας
- 150 γραμμάρια ζαμπόν σε λεπτές φέτες
- 200 γραμμάρια τυρί (κασέρι, ένταμ, τσένταρ, γκούντα, ρεγκάτο)
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό
- 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι σε κόκκους
- 1 κουταλιά της σούπας φυλλαράκια θυμαριού
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βάζετε τη μια βάση της πίτσας σε στρογγυλό ταψί. Σκεπάζετε με το μισό ζαμπόν. Κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες το τυρί ή το τρίβετε στον τρίφτη.
- Το σκορπάτε επάνω στο ζαμπόν. Σκεπάζετε το τυρί με το υπόλοιπο ζαμπόν και βάζετε επάνω τη δεύτερη βάση της πίτσας. Πιέζετε με τις παλάμες σας προς τα κάτω τις δύο βάσεις.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και αλείφετε με το ελαιόλαδο.
- Ψήνετε στον φούρνο για 35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου