menu22

Πλευρώτους με μουστάρδα και δεντρολίβανο

Τα αγαπημένα μας μανιτάρια λεμονάτα στο φούρνο με μουστάρδα και δεντρολίβανο.

 






Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά

  • 1 κιλό πλευρώτους, καλά καθαρισμένα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml φρέσκος χυμός λεμονιού (ή όσο μας αρέσει)
  • 300 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών (βλ. σελίδα 100) ή νερό
  • 80 γρ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο και περασμένο από σήτα, ώστε να γίνει σκόνη (εναλλακτικά, βάζουμε 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη,
  • με διαφορετικό αρωματικό και γευστικό αποτέλεσμα)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Παίρνουμε ένα ταψί που να χωράει τα πλευρώτους σε μονή στρώση και τα στρώνουμε με το κοτσάνι προς τα πάνω.
  • Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ζωμό ή το νερό, τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε με πιρούνι, να αναμειχθούν.
  • Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα μανιτάρια, ανακατεύουμε απαλά και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν, αλλά να είναι ζουμερά.
  • Σερβίρουμε τα μανιτάρια με τη σάλτσα τους και συνοδεύουμε με λαχανοσαλάτα, πράσινες ελιές και κρίθινα παξιμάδια.

Πηγή -  Γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου