
Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό πλευρώτους, καλά καθαρισμένα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας
- 70 ml ελαιόλαδο
- 50 ml φρέσκος χυμός λεμονιού (ή όσο μας αρέσει)
- 300 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών (βλ. σελίδα 100) ή νερό
- 80 γρ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
- 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο και περασμένο από σήτα, ώστε να γίνει σκόνη (εναλλακτικά, βάζουμε 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη,
- με διαφορετικό αρωματικό και γευστικό αποτέλεσμα)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Παίρνουμε ένα ταψί που να χωράει τα πλευρώτους σε μονή στρώση και τα στρώνουμε με το κοτσάνι προς τα πάνω.
- Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ζωμό ή το νερό, τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε με πιρούνι, να αναμειχθούν.
- Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα μανιτάρια, ανακατεύουμε απαλά και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν, αλλά να είναι ζουμερά.
- Σερβίρουμε τα μανιτάρια με τη σάλτσα τους και συνοδεύουμε με λαχανοσαλάτα, πράσινες ελιές και κρίθινα παξιμάδια.
Πηγή - Γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου