menu22

Φριτάτα με κολοκυθάκια και φύλλα φασκόμηλου τηγανητά

Φανταστική φριτάτα που θα σας καθηλώσει με την γεύση της.











Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για τη Φριτάτα
  • 6 αβγά
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας παρμεζάνα σε φλούδες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τα Φυλλα φασκόμηλου
  • 20 μεγάλα φύλλα φασκόμηλου φρέσκου
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 80 γρ. αλεύρι
  • 25 ml μπίρα
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι

Eκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε την πιπεριά και τα κολοκυθάκια και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν. Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με τον βασιλικό, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να στερεοποιηθεί η ομελέτα. Κάθε τόσο ανακινούμε το τηγάνι για να μην κολλήσει. Τελειώνουμε το φαγητό στο γκριλ για 3-4 λεπτά. Μεταφέρουμε σε πιατέλα, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε τη φριτάτα σε τριγωνικά κομμάτια. 

Ετοιμάζουμε τα φύλλα
  • Αδειάζουμε το αλεύρι σε μέτριο μπολ και προσθέτουμε σταδιακά την μπίρα παγωμένη. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε μέχρι να πετύχουμε ένα ομογενές μείγμα. Σκεπάζουμε το μπολ με πετσέτα και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φύλλα του φασκόμηλου πάνω σε χαρτί κουζίνας. Χτυπάμε το ασπράδι σε σφιχτή μαρέγκα και το αδειάζουμε με προσοχή στο μείγμα της μπίρας. 
  • Ανακατεύουμε ελαφρώς για να μην χαθεί ο αέρας του μείγματος. Βουτάμε τα φύλλα ένα ένα στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό ελαιόλαδο μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Αλατίζουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου