ΜΕΝΟΥ

Pages

Κανελόνια με σπανάκι και σάλτσα ντομάτας

Τα κανελόνια είναι ένα ζυμαρικό το οποίο δέχεται διάφορες παραλαγές χωρίς να σε φουσκώνει απαραίτητα!







Συνταγή : Πέτρος Συρίγος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 90΄, Μαγείρεμα 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
Για τα κανελόνια-γέμιση
  • 500γρ κανελόνια
  • 1kg σπανάκι κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2κ.τ.σ άνηθο
  • 300γρ ανθότυρο
  • 2κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι,πιπέρι
  • 100γρ ανθότυρο
  • 2κ.τ.σ φρυγανιά
Για την κρέμα
  • 2κ.τ.σ βουτυρο
  • 8κ.τ.σ αλεύρι
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικων
  • 300γρ ανθότυρο
  • 1κ.τ.γ μοσχοκάρυδο
  • αλάτι,πιπέρι
Για την σάλτσα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες
  • 1κ.τ.σ πελτέ ντομάτας
  • 1κ.τ.σ ζάχαρη
  • 4 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κρασί
  • αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση
Για την σάλτσα

  • Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και σβήστε με κρασί
  • Προσθέστε τη ντομάτα,τον πελτέ,τη ζάχαρη,αλάτι και πιπέρι.Βράστε μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Για τη γέμιση
  • Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμύδι και προσθέστε το σπανάκι.Χαμηλώστε τη φωτιά και ανακατευέτε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι
  • Αφαιρέστε το καπάκι να εξατμιθεί το υγρό και στη συνέχεια προσθέστε τον άνηθο,πιπέρι,αλάτι και το ανθότυρο και ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Για την κρέμα
  • Βάλ’τε το βούτυρο να ζεσταθεί και προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα
  • Προσθέστε σταδιακά το ζωμό και ανακατέψτε συχρόνως με σύρμα χειρός.Συνεχίστε προσθέτοντας το ανθότυρο,το πιπέρι,το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ανακατέψτε.
  • Τέλος ενσωματώστε τη κρέμα με τη γέμιση.Σε ένα πυρέξ απλώστε τη μισή σάλτσα.
¤ ¤ ¤ ¤
  • Γεμίστε τα κανελόνια με το μείγμα σπανάκι-κρέμα και τοποθετήστε τα στο πυρέξ.
  • Περιχύστε με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίστε με το ανθότυρο και τη φρυγανιά.
  • Καλύψτε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά και έπειτα ξεσκεπάστε και ψήστε για άλλα10-15 λεπτά να πάρει χρώμα!Γαρνίρετε με φυλλαράκια βασιλικού.


Πηγή - Petros Syrigos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου