
Συνταγή : Πέτρος Συρίγος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 90΄, Μαγείρεμα 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
Για τα κανελόνια-γέμιση
- 500γρ κανελόνια
- 1kg σπανάκι κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2κ.τ.σ άνηθο
- 300γρ ανθότυρο
- 2κ.τ.σ ελαιόλαδο
- αλάτι,πιπέρι
- 100γρ ανθότυρο
- 2κ.τ.σ φρυγανιά
- 2κ.τ.σ βουτυρο
- 8κ.τ.σ αλεύρι
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικων
- 300γρ ανθότυρο
- 1κ.τ.γ μοσχοκάρυδο
- αλάτι,πιπέρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες
- 1κ.τ.σ πελτέ ντομάτας
- 1κ.τ.σ ζάχαρη
- 4 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι κρασί
- αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Για την σάλτσα
- Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και σβήστε με κρασί
- Προσθέστε τη ντομάτα,τον πελτέ,τη ζάχαρη,αλάτι και πιπέρι.Βράστε μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Για τη γέμιση
- Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμύδι και προσθέστε το σπανάκι.Χαμηλώστε τη φωτιά και ανακατευέτε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι
- Αφαιρέστε το καπάκι να εξατμιθεί το υγρό και στη συνέχεια προσθέστε τον άνηθο,πιπέρι,αλάτι και το ανθότυρο και ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Για την κρέμα
- Βάλ’τε το βούτυρο να ζεσταθεί και προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα
- Προσθέστε σταδιακά το ζωμό και ανακατέψτε συχρόνως με σύρμα χειρός.Συνεχίστε προσθέτοντας το ανθότυρο,το πιπέρι,το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ανακατέψτε.
- Τέλος ενσωματώστε τη κρέμα με τη γέμιση.Σε ένα πυρέξ απλώστε τη μισή σάλτσα.
¤ ¤ ¤ ¤
- Γεμίστε τα κανελόνια με το μείγμα σπανάκι-κρέμα και τοποθετήστε τα στο πυρέξ.
- Περιχύστε με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίστε με το ανθότυρο και τη φρυγανιά.
- Καλύψτε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά και έπειτα ξεσκεπάστε και ψήστε για άλλα10-15 λεπτά να πάρει χρώμα!Γαρνίρετε με φυλλαράκια βασιλικού.
Πηγή - Petros Syrigos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου