
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 450 γρ φιλέτο μοσχάρι, κομμένο σε λωρίδες
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. βούτυρο αλατισμένο, ξεχωριστά
- 1/4 φλ κρεμμύδι, κομμένο
- 225 γρ μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 φλ ζωμός μοσχαρίσος, χωρίς πολύ αλάτι
- 340 γρ χυλοπίτες
- 2/3 φλ γιαούρτι 2% λιπαρά ή πλήρες
- 1 κ.σ. φρέσκο άνηθο, κομμένο
- γλυκιά καπνιστή πάπρικα
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει και προσθέτουμε το μοσχάρι σε μία στρώση.
- Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
- Μεταφέρουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μοσχάρι.
- Αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε 2 κ.σ. βούτυρο στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.
- Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και να ροδίσει ελαφρώς, για 30''-1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το ζωμό, σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, σουρώνουμε και ανακατεύουμε με 1 κ.σ. βούτυρο.
- Επιστρέφουμε την κατσαρόλα με τα μανιτάρια και τη σάλτσα στη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχάρι με τους χυμούς του.
- Όταν ζεσταθεί, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι και τον άνηθο, ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθεί.
- Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται.
- Σερβίρουμε με χυλοπίτες και πασπαλίζουμε με πάπρικα.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου