¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Φίνος και αρωματικός χαλβάς, με το γάλα καρύδας να δίνει έναν εξωτικό τόνο και το σιρόπι σφενδάμου την απαραίτητη γλύκα.
Συστατικά
- 1 λίτρο γάλα καρύδας
- 200 γρ. ινδική καρύδα ξερή, τριμμένη
- 150 ml σιρόπι σφενδάμου
- 160 ml ελαιόλαδο
- 300 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
Τρόπος Παρασκευής
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι και σοτάρουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Θέλουμε το σιμιγδάλι να αποκτήσει ένα υπόλευκο χρυσαφένιο χρώμα και να μη σκουρύνει.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα καρύδας με το σιρόπι σφενδάμου και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 2-3 λεπτά, σχηματίζοντας ένα ελαφρύ σιρόπι.
- Αδειάζουμε το σιρόπι αργά-αργά στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, προσέχοντας να μην καούμε (το μείγμα θα κοχλάζει έντονα) και ανακατεύουμε απαλά για 8-10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι και να έχουμε ένα σφιχτό και στεγνό μείγμα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Μοιράζουμε σε ατομικά μπολάκια και αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει. Αν θέλουμε, ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου