menu22

Κλασικό παστίτσιο

Ένα κλασικό λαχταριστό πιάτο που όλοι το περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία.











Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 1 ώρα & 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. Μακαρόνια Τρυπητά
  • 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτί ντομάτα κονκασέ
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας τυρί τριμμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ
  • 6 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 6 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 750 ml γάλα
  • 2 αβγά
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι,γραβιέρα κ.ά.)

Για πασπάλισμα
  • 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
  • λίγη γαλέτα

Eκτέλεση
  • Σοτάρουμε σε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και τηn ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη και σιγομαγειρεύουμε για μισή ώρα.
  • Προσθέτουμε 3 κουταλιές σούπας τυρί τριμμένο. Βράζουμε τα 3/4 των ζυμαρικών από το πακέτο. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά ενόσω κρατάνε.
  • Στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο. Στρώνουμε μια στρώση σε βουτυρωμένο ταψί και πασπαλίζουμε με τυρί. Στρώνουμε από πάνω τον κιμά και μια λεπτή στρώση μακαρόνια.
  • Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: Ζεσταίνουμε το γάλα. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το ανακατεύουμε με το αλεύρι.
  • Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν σφίξει πολύ και ενσωματώνουμε με γρήγορες κινήσεις τα αβγά, το μοσχοκάρυδο και το τριμμένο τυρί.
  • Απλώνουμε την μπεσαμέλ στα μακαρόνια, πασπαλίζουμε με λίγη γαλέτα και λίγο τυρί επιπλέον και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου