ΜΕΝΟΥ

Pages

Τηγανίτες με μήλο

Λαχταριστές τηγανίτες που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.











Συνταγή : Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 2 ώρες, Μαγείρεμα 5΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 μήλα πράσινα
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 2 κουτ. σούπας αμαρέτο λικέρ
  • 2 κρόκους αβγού
  • 2 ασπράδια
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
  • 1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα)
  • λάδι για το τηγάνισμα

Για πασπάλισμα
  • μπόλικη άχνη
  • κανέλα

Eκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες οριζοντίως. Τα βάζουμε σε μπολ με νερό και λεμόνι για να μη μαυρίσουν. 
  • Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι με τους κρόκους, τη βανίλια, το λάδι, το αμαρέτο, το ξύσμα και τη ζάχαρη. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων με ελαφρές κινήσεις. 
  • Στραγγίζουμε τα μήλα και τα βουτάμε στον χυλό. Τηγανίζουμε σε πολύ ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν κι από τις δυο μεριές. Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου