Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για τα σουτζουκάκια
- Μισό κιλό αρνίσιο κιμά
- Ένα κρεμμύδι
- Δύο φέτες ψωμί
- Τέσσερις σκελίδες σκόρδο
- 250 γραμμάρια πράσινες ελιές
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κύμινο
Για τις πατάτες
- 3 -4 πατάτες
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- 1 κουταλιά της σούπας δυόσμος ξερός
- ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 3 κουταλιές του γλυκού ρίγανη
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το αλατοπίπερο και το ψωμί, που έχουμε μουσκέψει και στραγγίσει.
- Πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τις πατάτες.
- Σε ταψί, καθαρίζουμε τις πατάτες σε κύβους και προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και νερό ή ζωμό ίσα ίσα να τις σκεπάζει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
- Έπειτα, προσθέτουμε τα σουτζουκάκια πάνω από τις πατάτες.
- Ψήνουμε στους 180 °C για περίπου 45 -60 λεπτά .
- Όταν τα σουτζουκάκια μας πάρουν χρώμα, περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τη ρίγανη.
- Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια με τις πατάτες ζεστά.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου