menu22

Σουτζουκακια με πατάτες στο φούρνο

Η κλασσική συνταγή με τα σουτζουκάκια μαγειρεύεται χωρίς σάλτσα και μπαίνει στο φούρνο με λαχταριστές πατάτες






Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για τα σουτζουκάκια
  • Μισό κιλό αρνίσιο κιμά
  • Ένα κρεμμύδι
  • Δύο φέτες ψωμί
  • Τέσσερις σκελίδες σκόρδο
  • 250 γραμμάρια πράσινες ελιές
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κύμινο

Για τις πατάτες
  • 3 -4 πατάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμος ξερός
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 κουταλιές του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση
  • Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το αλατοπίπερο και το ψωμί, που έχουμε μουσκέψει και στραγγίσει.
  • Πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τις πατάτες.
  • Σε ταψί, καθαρίζουμε τις πατάτες σε κύβους και προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και νερό ή ζωμό ίσα ίσα να τις σκεπάζει.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
  • Έπειτα, προσθέτουμε τα σουτζουκάκια πάνω από τις πατάτες.
  • Ψήνουμε στους 180 °C για περίπου 45 -60 λεπτά .
  • Όταν τα σουτζουκάκια μας πάρουν χρώμα, περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τη ρίγανη.
  • Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια με τις πατάτες ζεστά.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου