menu22

Χταπόδι με πλιγούρι, λαχανικά & κρέμα βαλσάμικου BBQ

Μία μοναδική πρόταση από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου που θα σας καταπλήξει.








Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 800 γρ. χταπόδι
  • 4 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 φύλλο δάφνης

Για το πλιγούρι
  • 300 γρ. πλιγούρι
  • 1100 ml. ζωμό λαχανικών
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 αγγούρι
  • 2 ντομάτες
  • 2 φινόκιο
  • 4 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 60 ml αλαιόλαδο
  • 6 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο BBQ Kalamata Papadimitriou
  • Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
  • Βάζουμε τα πλοκάμια χταποδιού σε μια κατσαρόλα με ένα ποτήρι νερό και την δάφνη και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμο, το σουρώνουμε, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε τα πλοκάμια σε λεπτές φέτες.
  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο.
  • Σωτάρουμε το χταπόδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μέχρι να πάρει χρώμα και άρωμα το χταπόδι από το βούτυρο, πασπαλίζοντας με αλάτι και πιπέρι.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με τον ζωμό λαχανικών, σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το πλιγούρι.
  • Το αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 24-26 λεπτά.
  • Όταν το πλιγούρι είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε από ζωμό που δεν έχει απορροφήσει και το κρυώνουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
  • Κόβουμε σε λεπτές φέτες με ένα μαντολίνο το καρότο, το κολοκύθι και το αγγούρι, χωρίς το εσωτερικό κομμάτι με τα σπόρια.
  • Κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια τις φέτες καρότου, τις φέτες κολοκυθιού, τις φέτες αγγουριού, την ντομάτα και τα φινόκιο.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο κρεμμυδάκι, το καρότο, το κολοκυθάκι και το αγγούρι. Προσθέτουμε το βρασμένο πλιγούρι, το φινόκιο, τη ντομάτα, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Περιχύνουμε με την κρέμα βαλσαμικού BBQ και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε το πλιγούρι με τα λαχανικά και από πάνω βάζουμε το χταπόδι.

Πηγή - Chef στον Αέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου