
Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 800 γρ. χταπόδι
- 4 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 φύλλο δάφνης
Για το πλιγούρι
- 300 γρ. πλιγούρι
- 1100 ml. ζωμό λαχανικών
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 καρότο
- 1 κολοκυθάκι
- 1 αγγούρι
- 2 ντομάτες
- 2 φινόκιο
- 4 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
- 60 ml αλαιόλαδο
- 6 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο BBQ Kalamata Papadimitriou
- Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα πλοκάμια χταποδιού σε μια κατσαρόλα με ένα ποτήρι νερό και την δάφνη και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμο, το σουρώνουμε, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε τα πλοκάμια σε λεπτές φέτες.
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο.
- Σωτάρουμε το χταπόδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μέχρι να πάρει χρώμα και άρωμα το χταπόδι από το βούτυρο, πασπαλίζοντας με αλάτι και πιπέρι.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με τον ζωμό λαχανικών, σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το πλιγούρι.
- Το αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 24-26 λεπτά.
- Όταν το πλιγούρι είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε από ζωμό που δεν έχει απορροφήσει και το κρυώνουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες με ένα μαντολίνο το καρότο, το κολοκύθι και το αγγούρι, χωρίς το εσωτερικό κομμάτι με τα σπόρια.
- Κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια τις φέτες καρότου, τις φέτες κολοκυθιού, τις φέτες αγγουριού, την ντομάτα και τα φινόκιο.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο κρεμμυδάκι, το καρότο, το κολοκυθάκι και το αγγούρι. Προσθέτουμε το βρασμένο πλιγούρι, το φινόκιο, τη ντομάτα, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε με την κρέμα βαλσαμικού BBQ και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε το πλιγούρι με τα λαχανικά και από πάνω βάζουμε το χταπόδι.
Πηγή - Chef στον Αέρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου