menu22

Τιραμισού

Φανταστική πρόταση του Γιάννη Λουκάκου που θα σας ξετρελάνει.











Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
Για το τελείωμα του πιάτου
  • 225 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ
  • σαμπαγιόν
  • σιρόπι εσπρέσο
  • κακάο

Για τη σαμπαγιόν
  • 50 γρ. κρόκοι αβγού
  • 70 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 10 γρ. κρασί μαρσάλα, κόκκινο
  • 120 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 110 γρ. τυρί κρέμα
  • 120 γρ. σαντιγί

Για το σιρόπι εσπρέσο
  • 140 γρ. καφέ εσπρέσο, έτοιμο
  • 300 γρ. νερό
  • 80 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 60 γρ. κρασί μαρσάλα, κόκκινο


Εκτέλεση
Για το τελείωμα του πιάτου
  • Βάζουμε τα μπισκότα πάνω σε μια σχάρα και μ’ ένα πινέλο τα βρέχουμε και από τις δύο πλευρές με το ζεστό σιρόπι. Αφού κρυώσουν, τοποθετούμε δυο μπισκότα στην βάση κάθε ποτηριού, ρίχνουμε από πάνω λίγη σαμπαγιόν, ξαναβάζουμε από πάνω ένα μπισκότο ακόμα και τελειώνουμε με μια επιπλέον στρώση σαμπαγιόν. Βάζουμε τα ποτηράκια στο ψυγείο για λίγο, ώστε να σταθεροποιηθεί η σαμπαγιόν. Κοσκινίζουμε με το κακάο και σερβίρουμε. 

Για τη σαμπαγιόν
  • Ανακατεύουμε με το σύρμα σ’ ένα μεταλλικό μπολ, το κρασί με την κρέμα τυριού και το μασκαρπόνε.
  • Σ’ ένα μπεν-μαρί βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα’ ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να φτάσει τους 82 βαθμούς. Αποσύρουμε το μίγμα του αυγού από τη φωτιά και το προσθέτουμε στο μίγμα του τυριού. Ομογενοποιούμε με μαρίζ και προσθέτουμε τη σαντιγί. Τοποθετούμε τη σαμπαγιόν στο ψυγείο μέχρι να σφίξει. 

Για το σιρόπι εσπρέσο
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά και φέρνουμε σε βρασμό. Διατηρούμε το σιρόπι ζεστό.

Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου