menu22

Paella Valenciana

Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στο καμένο ρύζι στον πάτο του τηγανιού - έτσι την προτιμούν στη μεσογειακή πόλη, που θεωρείται πατρίδα του παραδοσιακού ισπανικού πιάτου.





Συνταγή : Γιάννης Λεμονής
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία: 30', Μαγείρεμα 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 500 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο, σε λεπτές λωρίδες
  • 150 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, σε μέτριες ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • 2 πιπεριές πράσινες, σε καρέ 2 πιπεριές κόκκινες, σε καρέ
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. βρασμένα φασόλια μπαρμπούνια ή αρακάς
  • 250 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • 250 γρ. μύδια, καθαρισμένα
  • 250 γρ. καλαμαράκια, σε ροδέλες
  • 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη σαφράν
  • 400 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 250 ml ζωμός κοτόπουλου
  • 3 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2 - 3 λεπτά. Προσθέτουμε το λουκάνικο, το κοτόπουλο, τις πιπεριές και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον μισό ζωμό και αφήνουμε μέχρι να κοχλάσει. Ρίχνουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά. 
  • Ρίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό, τα θαλασσινά, το σαφράν, τα φασόλια ή τον αρακά, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου