ΜΕΝΟΥ

Pages

Ντοματοκεφτέδες νηστίσιμοι

Ποιος δεν έχει ακούσει για τους ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης. Κι αυτό λόγω της άνυδρης ντομάτας που υπάρχει στο νησί. Η νοστιμιά της δεν λέγεται!









Συνταγή : Πέτρος Συρίγος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • ½ κιλό ντοματίνια
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 5κ.τ.σ αλεύρι
  • 1κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι φύλλα μαιντανό ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
  • 1κ.τ.γ. ρίγανη
  • αλάτι,πιπέρι
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση
  • Τρίψτε τη ντομάτα στον τρίφτη και ψιλοκόψτε τα ντοματίνια.
  • Αδειάστε τις ντομάτες σε ενα ψιλό σουρωτήρι(τρυπητό) ώστε να φύγει το πολύ νερό για περίπου μια ώρα
  • Βάλτε όλα τα υλικά της συνταγής εκτός απο το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
  • Ο χυλός ο οποίος θα φτιαχτεί θα πρέπει να είναι αραιός γιατί στο τηγάνισμα αργότερα θα σφίξουν.
  • Βάλτε το ελαιόλαδο σε ενα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί και μόλις κάψει πάρτε με δυο κουτάλια της σούπας απο το μείγμα και ρίξτε το στο λάδι
  • Μόλις ροδίσουν απο τη μια πλευρά γυρίστε τους από την άλλη μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
  • Απλώστε τους αμέσως μετα το τηγάνισμα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και σερβίρετε τους ζεστούς.


Πηγή - Petros Syrigos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου