
Συνταγή : Πέτρος Συρίγος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- ½ κιλό ντοματίνια
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 5κ.τ.σ αλεύρι
- 1κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι φύλλα μαιντανό ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
- 1κ.τ.γ. ρίγανη
- αλάτι,πιπέρι
- ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Τρίψτε τη ντομάτα στον τρίφτη και ψιλοκόψτε τα ντοματίνια.
- Αδειάστε τις ντομάτες σε ενα ψιλό σουρωτήρι(τρυπητό) ώστε να φύγει το πολύ νερό για περίπου μια ώρα
- Βάλτε όλα τα υλικά της συνταγής εκτός απο το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
- Ο χυλός ο οποίος θα φτιαχτεί θα πρέπει να είναι αραιός γιατί στο τηγάνισμα αργότερα θα σφίξουν.
- Βάλτε το ελαιόλαδο σε ενα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί και μόλις κάψει πάρτε με δυο κουτάλια της σούπας απο το μείγμα και ρίξτε το στο λάδι
- Μόλις ροδίσουν απο τη μια πλευρά γυρίστε τους από την άλλη μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
- Απλώστε τους αμέσως μετα το τηγάνισμα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και σερβίρετε τους ζεστούς.
Πηγή - Petros Syrigos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου