
Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : Για 5-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 6 φέτες μπέικον
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 1 μήλο πράσινο μεγάλο κομμένο σε κύβους
- ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο γλυκό
- αλάτι, πιπέρι
- 4 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινου κρασιού
- 1 λάχανο κόκκινο μεγάλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα με «φρούτα του δάσους»
Eκτέλεση
- Σοτάρουμε το μπέικον σε μια μεγάλη κατσαρόλα για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη και ύστερα από μισό λεπτό τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10 λεπτά ακόμη. Aλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε τα μήλα.
- Xαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 8 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το γλυκό κρασί και το λάχανο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά ακόμη και στη συνέχεια δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε δύο φλιτζάνια νερό.
- Mόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το λάχανο να βράσει για 70 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη. Συνοδεύουμε με πιάτα που περιέχουν κρέας.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου