
Συνταγή : Άννα Ναθαναηλίδου.
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15', Μαγείρεμα 15', Ψήσιμο 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 4 μέτρια μανταρίνια, με τον φλοιό
- 180 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμα (για το λάδωμα του σκεύους)
- 40 ml μπράντι
- 450 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά ζάχαρη
- άχνη + ξύσμα μανταρινιού, για διακόσμηση
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα μανταρίνια για 4-5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα χτυπάμε στον πολυκόφτη μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε καλά τη φόρμα.
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μπράντι, τον πολτό μανταρινιού και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και τα ενσωματώνουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά. Ελέγχουμε βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέικ. Αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο, αν όχι, ψήνουμε για λίγο ακόμα.
- Ξεφουρνίζουμε, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα (μόλις κρυώσει λίγο) και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το ξύσμα και σερβίρουμε.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου