ΜΕΝΟΥ

Pages

Λινγκουίνι με μεθυσμένα θαλασσινά και σάλτσα πέστο


Φανταστική συνταγή της Αργυρός για ζυμαρικά που θα σας ξετρελάνει.









Συνταγή : Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Μερίδες : για 3-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καλαμάρια ψιλοκομμένα
  • 8 γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 2 βάζα σπιτική σάλτσα πέστο
  • 1 συσκευασία λινγκουίνι
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση
  • Βράζουμε τα λινγκουίνι σε αλατισμένο νερό 2' λιγότερο απ'όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Ψιλοκόβουμε τα θαλασσινά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε για 2' ανακατεύοντας να αλλάξουν χρώμα. 
  • Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά. Σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά όπως στάζουν στο τηγάνι. Συμπληρώνουμε 1/2 φλ. νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
  • Ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2'.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα πέστο. Ανακατεύουμε εκτός φωτιάς αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου