ΜΕΝΟΥ

Pages

Παέγια με γαρίδες, πανσέτα & πάστα πιπεριάς

Μία συνταγή που δεν χρειάζεται πολλά λόγια, μόνο όρεξη.








Συνταγή :  Γιώργος Τσελίδης.
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Ημέρα προβολής : 06.04.2016


Υλικά
  • 8 Πανσέτες σε λεπτά κομμάτια
  • 100 γρ. μπέϊκον καπνιστό ifantis
  • 6 γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 μέτρια πράσινη πιπεριά
  • 2 φλ. ρύζι Καρολίνα
  • 5 φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 2 μέτριες ντομάτες
  • 190 γρ. πάστα γλυκοπικάντικής πιπεριάς με φέτα Almito
  • 100 γρ. φασολάκια
  • 1 κ.γ. μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ.κουρκουμά
  • 1 κ.γ.καπνιστή πάπρικα
  • 2 κ.σ. σπορέλαιο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  • Βάζουμε τις πανσέτες σε ένα αντικολλητικό ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αλείφουμε με την πάστα γλυκοπικάντικης πιπεριάς. Έπειτα τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά.
  • Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με σπορέλαιο το ψιλοκομμένο μπέικον και το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα φασολάκια και την πράσινη πιπεριά, το ρύζι, το πιπέρι, την καπνιστή πάπρικα και τον κουρκουμά. Ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου και την ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα και το αφήνουμε, σκεπασμένο, να μαγειρευτεί για 20 περίπου λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και τις ψημένες πανσέτες και αφήνουμε το φαγητό, σκεπασμένο, για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν οι γαρίδες.
  • Αφού το αφαιρέσουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να δέσει για 10 λεπτά, πριν σερβίρουμε.
  • Σερβίρουμε την παέγια και συνοδεύουμε με πάστα γλυκοπικάντικης πιπεριάς.

Πηγή - Chef στον Αέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου