menu22

Κολοκυθάκια τηγανητά



Ένα συνοδευτικό που δεν πρέπει να απουσιάζει από το γιορτινό σας τραπέζι.









Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Ν/Α
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια
  • ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κούπα νερό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κούπα ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε νερό και ανακατεύουμε πάλι ώστε να μη σβολιάσει.
  • Βάζουμε το μείγμα με το αλεύρι σε ένα χαμηλό πιάτο για να μπορούμε να καλύπτουμε με αυτή την κρούστα τα κολοκυθάκια πριν τα βάλουμε στο τηγάνι.
  • Σε ένα βαθύ και πλατύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Περνάμε κάθε φέτα από τα κολοκυθάκια και από τις δύο πλευρές στο αλεύρι και βάζουμε στο ζεστό λάδι.
  • Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε και τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
  • Σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου