ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα με ζυμαρικά & κιμά από λουκάνικα με πράσο

Καταπληκτική τάρτα ζυμαρικών που πρέπει να δοκιμάσετε.








Συνταγή : Ανδρέας Λαγός
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Ø
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 500 γρ. πένες tetragono
  • 200 ml Arla κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
  • 100 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 200 γρ.τυρί arla mozzarella
  • 150 γρ τυρί Arla αυθεντικό Regato
  • 100 γρ. Arla αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί
  • Αλάτι - πιπέρι
Για τη σάλτσα
  • 4-5 χωριάτικα λουκάνικα με πράσο Ifantis
  • 400 ml χυμό ντομάτας ή κονκασέ
  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • ½ φλ. γλυκό κρασί Σάμου
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κλων. θυμάρι
  • Αλάτι - πιπέρι

Για το σερβίρισμα
  • Δενδρολίβανο
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι

Εκτέλεση
  • Βράζουμε τις πέννες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε.

Για τη σάλτσα
  • Χτυπάμε στο μούλτι τα λουκάνικα, μέχρι να γίνουν κιμάς. Στη συνέχεια τα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το λευκό γλυκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί, για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Αναμειγνύουμε τις βρασμένες πέννες με τον κιμά λουκάνικου. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε.

  • Σε μια φόρμα για cheesecake καλυμμένη με λαδόκολλα απλώνουμε ομοιόμορφα τα ζυμαρικά.
  • Ανακατεύουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα αβγά και περιχύνουμε με το μείγμα τα ζυμαρικά.
  • Πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα τριμμένη mozzarella και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσουν μεταξύ τους τα υλικά και να πάρουν χρώμα.
  • Αφού ψηθεί αφήνουμε την τάρτα για 15 λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε με δενδρολίβανο, ρίγανη και θυμάρι.

Πηγή - Chef στον Αέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου