ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουπιές με λαχανικά στο χαρτί

Μία μοναδική πρόταση για τα θαλασσινά σας που θα σας ξετρελαίνει









Συνταγή : Άγγελος Ρεντουλας.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.

Τα υγρά που θα βγάλουν τα υλικά, τα συλλέγουμε προσεχτικά και τα χτυπάμε με 1 - 2 κομμάτια λαχανικών και λίγο λάδι στο μούλτι για να φτιάξουμε τη σάλτσα για το φαγητό.


Υλικά

  • 6 μεγάλες κατεψυγμένες σουπιές (καθαρισμένες), κομμένες σε μεσαίου πάχους ροδέλες
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ανάμεικτα μυρωδικά, χοντροκομμένα (βασιλικός, μαϊντανός, δυόσμος κ.λπ.)
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα, προτιμότερο πικάντικη
  • 18 ντοματίνια, κομμένα στα δύο
  • 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης, σε καρέ
  • 4 - 5 κολοκυθάκια, σε ροδέλες ή σε κυβάκια
  • 100 γρ. κατεψυγμένος αρακάς
  • 200 γρ. φασολάκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα και κομμένα στα δύο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • ανάμεικτα πιπέρια, φρεσκοτριμμένα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ροδέλες της σουπιάς με το σκόρδο, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, τα ντοματίνια, τα κολοκυθάκια, τον αρακά, τα φασολάκια, τα μισά μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  • Κόβουμε 12 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο ανά δύο. Μοιράζουμε τις σουπιές με τα λαχανικά στα διπλά κομμάτια λαδόκολλας, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο κάθε μερίδα και κλείνουμε καλά σε πακετάκια.
  • Τα βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά. Τα λαχανικά θα κρατάνε κά­πως στο δόντι. Ανοίγουμε τα πακετάκια και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μυρωδικά που έχουμε κρατήσει. Σερβίρουμε αμέσως.

Συμβουλή
  • Αν θέλουμε, συλλέγουμε προσεχτικά τα υγρά που έχουν βγάλει τα υλικά μας με το ψήσιμο μέσα στο χαρτί και τα μεταφέρουμε στο μούλτι. Προσθέτουμε μερικά κομμάτια λαχανικών (2 - 3 κομμάτια ντομάτας, λίγα σπυριά αρακά, ένα κομμάτι κολοκυθιού), λίγο ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να προκύψει μία κάπως πιο «εύσωμη» σάλτσα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά, ανακατεύουμε και περιχύνουμε το φαγητό.

Στο ποτήρι
  • Ένα ροζέ κρασί θα διάλεγα γι’ αυτό το πιάτο. Ένα ροζέ από Αγιωργίτικο ή Grenache.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου