menu22

Γαρδουμπάκια κοκκινιστά



Μία μοναδική συνταγή  που λόγο των ημερών πρέπει όλοι να τιμήσουμε.








Συνταγή : Νίκος Καραθάνος.
Μερίδες : Ν/Α
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 1½ ώρα, ψήσιμο 2 ώρες + 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κοιλιά αρνίσια (την παραγγέλνουμε, όπως και όλα τα εντόσθια της συνταγής, εγκαίρως)
  • το συκώτι και το πνευμόνι από 1 αρνίσια συκωταριά
  • 1 αντεριά αρνίσια, καθαρισμένη*
  • 1 κρεμμύδι ξερό, σε καρέ
  • 500 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μάτσο άνηθος, χωρίς τα κοτσάνια, ψιλοκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και λιωμένη
  • 2 κουτ. σούπας πελτές
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση
  • Κόβουμε την κοιλιά, το συκώτι και το πνευμόνι σε λωρίδες μακρόστενες, πάχους περίπου 1 εκ. Παίρνουμε ένα κομμάτι από κάθε είδος, τα κρατάμε σαν μπουκετάκι και τα τυλίγουμε με το έντερο σαν μικρό κοκορέτσι. 
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Ζεματίζουμε τα γαρδουμπάκια σε νερό που βράζει για 3 - 4 λεπτά. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τον άνηθο, το σκόρδο και τον πελτέ για περίπου 5 λεπτά. Βάζουμε τα γαρδουμπάκια και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. 
  • Αλατοπιπερώνουμε, μεταφέρουμε το όλον σε ταψί και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες (αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο καυτό νερό). Το φαγητό πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου