ΜΕΝΟΥ

Pages

Μαγειρίτσα με μοσχάρι


Πάσχα χωρίς μαγειρίτσα δεν γίνετε, δοκιμάστε αυτή την συνταγή και θα ενθουσιαστείτε.








Συνταγή : Νίκη Τρεσσου, Ευδοκία Φυλακούρη
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα περίπου 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 1 κιλό μοσχάρι (από σπάλα), κομμένο σε κύβους 2 -3 εκ.
  • 1 μεγάλο μαρούλι, καθαρισμένο, χοντροκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένο
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι - πιπέρι 
  • φρεσκοτριμμένο χυμός από 2 λεμόνια (ή όσος μας αρέσει)
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 80 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν, ρίχνουμε το μοσχάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει. 
  • Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2 λεπτά, αλατοπίπερο και νερό να το σκεπάζει κατά 2 - 3 εκ. Βράζουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Τα τελευταία 15 λεπτά, προσθέτουμε το μαρούλι. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε νερό. 
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το κορν φλάουρ και το λεμόνι και προσθέτουμε 200 ml από το ζουμί της κατσαρόλας. 
  • Χτυπάμε και αδειάζουμε το μείγμα στο φαγητό, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.

Στο ποτήρι μας 
  • Ενα Chardonnay περασμένο από βαρέλι, ένα Νυχτέρι, κρασιά με σώμα και ένταση.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου