ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαραγλί με ταχίνι και σιρόπι αρμπαρόριζα



Τα λόγια είναι περιττά, μία συνταγή που θα σας ξετρελάνει.








Συνταγή : Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Μερίδες : για 15 μερίδες.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 30΄, ψήσιμο 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500 γρ. ΤΑΧΙΝΙ ΑΡΓΟΥΔΕΛΗΣ
  • 500 γρ καρύδια χοντροτριμμένα
  • 100 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1 φλ. σπορέλαιο
  • 1/2 φλ. φυτικό βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.γ κανέλα

Για το σιρόπι
  • 450 γρ ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 1 φλούδα λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 2 κλωνάρια αρμπαρόριζα

Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι και 1/2 φλ. σπορέλαιο.
  • Ανακατεύουμε σε μπολ τα καρύδια χοντροκομμένα, την κανέλα και το σουσάμι.
  • Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας και αλείφουμε με ένα πινέλο από το μίγμα ταχίνι. Πασπαλίζουμε με το ανακατεμένο καρύδι. Διπλώνουμε στα δύο το φύλλο και το τυλίγουμε σε σουρωμένο ρολό.
  • Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί και τοποθετούμε κάθε ρολό στο ταψί μέχρι να φτιάξουμε ένα σαλίγκαρο. Περιχύνουμε με το λιωμένο φυτικό βούτυρο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160oC και ψήνουμε στις αντιστάσεις στηνπροτελευταία σχάρα για 45'-50', μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και την αρμπαρόριζα και αφήνουμε να σιγοβράσει το σιρόπι για 3'-4'.
  • Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι. Περιχύνουμε το γλυκό και αφήνουμε να απορροφήσει για επτά ώρες. Κόβουμε και σερβίρουμε.

Πηγή - argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου