ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρολό με κιμά και γιαούρτι



Κλασική συνταγή για ρολό που θα σας ξετρελάνει.












Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες :  για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 1 ώρα & 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.

Υλικά
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 φλιτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια βρώμη σε νιφάδες
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κόκκινη ή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1/2 φλιτζάνι ντομάτα φρέσκια στον τρίφτη
  • 3 αβγά μεγάλα
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1/2 κονσέρβα ντομάτα
  • αλάτι και πιπέρι

Eκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  • Aνακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ (εκτός από την κονσέρβα ντομάτας) και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί το οποίο έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο. 
  • Με τα χέρια μας δίνουμε σχήμα στο ρολό. Το αλείφουμε με την ντομάτα εξωτερικά και το ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά. 
  • Σερβίρουμε σε χοντρές φέτες μαζί με επιπλέον έτοιμη σάλτσα ντομάτας.


Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου