ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψητά σπαράγγια με φάβα και μανιτάρια

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 70΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Συστατικά
  • ½ φλ. νερό
  • 15 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 φλ. φρέσκια φάβα
  • 1 ½ κιλό σπαράγγια, κομμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

Τρόπος παρασκευής
  • Βράζουμε ½ φλ. νερό σε μικρή κατσαρόλα.
  • Ρίχνουμε τα μανιτάρια κι αφού βράσουν, αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Τοποθετούμε το κρεμμύδι σε ένα μικρό μπολ και προσθέτουμε ξύδι. Αφήνουμε το μείγμα στο μπολ για 30 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.
  • Προσθέτουμε τη φάβα σε μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι με βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να γίνει τραγανή, περίπου για 2 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίζουμε.
  • Ξεπλένουμε με κρύο νερό και στραγγίζουμε ξανά.
  • Αφαιρούμε τον εξωτερικό φλοιό της φάβας και τη μεταφέρουμε σε ένα μέτριου μεγέθους μπολ.
  • Τοποθετούμε τα σπαράγγια σε μεγάλο φύλλο ψησίματος.
  • Αλείφουμε με το λάδι και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε τα σπαράγγια μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 20 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Στη συνέχεια, τα σωτάρουμε σε 2 κ.σ. λάδι για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το μείγμα κρεμμυδιού και τα αφήνουμε για ακόμα 2 λεπτά να σιγοβράζουν.
  • Προσθέτουμε τη φάβα και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε το θυμάρι.
  • Ψήνουμε το μείγμα φάβας –μανιταριών και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  • Τοποθετούμε τα σπαράγγια σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με τη φάβα και τα μανιτάρια και σερβίρουμε.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου