ΜΕΝΟΥ

Pages

Σάλτσα πέστο

Από τις πιο αγαπημένες κρύες σάλτσες για μακαρονάδα και όχι μόνο. Μπορούμε να προσθέσουμε πέστο και στο φαγητό – αρκεί, πρώτα, να το έχουμε αποσύρει από τη φωτιά.





Συνταγή : Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Μερίδες : για 1 βάζο.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 ματσάκι πλατύφυλλο βασιλικό πλυμένο και καλά στεγνωμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο (χωρίς το φύτρο)
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι
  • Περίπου 1/2 με 3/4 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (ή παρμεζάνα ανάμεικτη με πεκορίνο)
  • Περίπου 1/2 με 3/4 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση
Ιδανικά, για να φτιάξουμε το τέλειο πέστο πρέπει να δουλέψουμε τα υλικά μας στο γουδί. Όμως, εναλλακτικά, για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μίξερ.

  • Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το βασιλικό. Χωρίζουμε τα φύλλα του. Δεν πρέπει να αφήσουμε καθόλου κοτσάνι, γιατί το πέστο μας θα πικρίσει. Επίσης είναι πολύ βασικό το τυρί μας να είναι φρεσκοτριμμένο. Χτυπάμε λίγα λίγα τα φύλλα του βασιλικού με το σκόρδο στο γουδί. Αφού τα πολτοποιήσουμε όλα, τότε προσθέτουμε το κουκουνάρι. Στη συνέχεια, εναλλάξ, προσθέτουμε το τυρί και το ελαιόλαδο. Προς το τέλος δοκιμάζουμε για να αλατοπιπερώσουμε.
  • Διατηρούμε το πέστο για αρκετό καιρό στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο βάζο, φροντίζοντας να καλύπτονται όλα τα υλικά από ελαιόλαδο.
  • Αν θέλουμε να προσθέσουμε πέστο σε κάποιο φαγητό, πρώτα αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και μετά βάζουμε το πέστο. Αλλιώς θα ψηθεί το τυρί και θα χωρίσει (θα κόψει) το λάδι.

Πηγή - argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου