menu22

Σαλάτα με ρόκα αβοκάντο πορτοκάλι και δαμάσκηνα


Λαχταριστή πράσινη σαλάτα για το τραπέζι σας.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 ματσάκι ρόκα (2 φλ.τσ. κομμένη)
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 μαρούλι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετάκια
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 1 κ.γ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 6 αποξηραμένα δαμάσκηνα κομμένα στα τέσσερα
  • 3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ΤΟΠ βαλσάμικο με θυμαρίσιο μέλι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
  • Στύβουμε το ένα πορτοκάλι και σουρώνουμε το χυμό του.
  • Τον ανακατεύουμε σε ένα μπλέντερ μαζί με το βαλσάμικο με θυμαρίσιο μέλι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και πιπέρι.
  • Καθαρίζουμε το άλλο πορτοκάλι αφαιρώντας τη φλούδα, τη λευκή μεμβράνη και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Πλένουμε τη ρόκα και την κόβουμε χοντρά κομμάτια.
  • Κόβουμε το μαρούλι με το χέρι σε κομμάτια.
  • Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε μικρές φέτες.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά που ετοιμάσαμε, με το σουσάμι, το κουκουνάρι, το ντρέσινγκ και τα δαμάσκηνα.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου