Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γραμμάρια μακαρόνια ριγκατόνι
- 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
- 100 γραμμάρια μπέικον
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί
- 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 2 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Αρχικά σε μια κατσαρόλα, βάζουμε νερό μέχρι τη μέση και λίγο αλάτι και αφήνουμε να βράσει.
- Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε με μια κουτάλα για να μην κολλήσουν.
- Αφήνουμε τα ριγκατόνι να βράσουν για 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τα ριγκατόνι σε ένα σουρωτήρι και τα στραγγίζουμε.
- Επαναφέρουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα.
- Ψιλοκόβουμε το μπέικον.
- Στη συνέχεια, το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς να προσθέσουμε βούτυρο ή ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε μόνο του το μπέικον χωρίς άλλη λιπαρή ουσία.
- Σε ένα βαθύ πιάτο χρησιμοποιώντας ένα πηρούνι, χτυπάμε ελαφρά 2 αυγά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος, 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα, 1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί, 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα, τα 2 αυγά και το σοταρισμένο μπέικον.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας και αλατοπιπερώνουμε.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα αυτό στα βρασμένα ζυμαρικά που βρίσκονται στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
- Με αυτά τα υλικά φτιάχνουμε μακαρόνια φούρνου για 4 άτομα.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου