menu22

Καρμπονάρα φούρνου με 3 τυριά

Μια πανεύκολη και οικονομική συνταγή για να απολαύσετε τα ζυμαρικά σας...!







Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γραμμάρια μακαρόνια ριγκατόνι
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
  • 100 γραμμάρια μπέικον
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση
  • Αρχικά σε μια κατσαρόλα, βάζουμε νερό μέχρι τη μέση και λίγο αλάτι και αφήνουμε να βράσει.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε με μια κουτάλα για να μην κολλήσουν.
  • Αφήνουμε τα ριγκατόνι να βράσουν για 5 λεπτά.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τα ριγκατόνι σε ένα σουρωτήρι και τα στραγγίζουμε.
  • Επαναφέρουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα.
  • Ψιλοκόβουμε το μπέικον.
  • Στη συνέχεια, το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς να προσθέσουμε βούτυρο ή ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε μόνο του το μπέικον χωρίς άλλη λιπαρή ουσία.
  • Σε ένα βαθύ πιάτο χρησιμοποιώντας ένα πηρούνι, χτυπάμε ελαφρά 2 αυγά.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος, 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα, 1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί, 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα, τα 2 αυγά και το σοταρισμένο μπέικον.
  • Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας και αλατοπιπερώνουμε.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα αυτό στα βρασμένα ζυμαρικά που βρίσκονται στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
  • Με αυτά τα υλικά φτιάχνουμε μακαρόνια φούρνου για 4 άτομα.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου