
Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για το πιάτο
- 300 γρ. Χτυπητή
- 10 γρ. πιπεριές κόκκινες σε μικρά καρέ
- 10 γρ. πιπεριές κίτρινες σε μικρά καρέ
- 10 γρ. πιπεριές πράσινες σε μικρά καρέ
Για τη φέτα χτυπητή
- 320 γρ. φέτα
- 180 γρ. τυρί κρέμα
- 10 γρ. σκόρδο
- 20 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 5 γρ. πιπεριά καυτερή τσίλι
- 25 γρ. πιπεριά πράσινη
- 10 γρ. πιπεριά κόκκινη
Εκτέλεση
Για τη φέτα χτυπητή
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ ή ένα πολυμηχάνημα και αλέθουμε μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς.
- Διατηρούμε στη συντήρηση.
Για το ποτό που της ταιριάζει
- Αλμυρή και γλυκιά αίσθηση προκύπτει από το πάντρεμα φέτας – πιπεριάς. Ένα κρασί από την ποικιλία Riesling, και μάλιστα γερμανικού αμπελώνα από την περιοχή του Ρήνου, θα έδενε εντυπωσιακά αφού οι οξύτητες και η τραγανή αίσθησή του, θα μαλακώσουν την ένταση της φέτας ενώ ο ελαφρά γλυκός χαρακτήρας του θ'αγκαλιάσει τη γεύση της πιπεριάς.
Πηγή - Γιάννης Λουκάκος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου