ΜΕΝΟΥ

Pages

Φέτα Χτυπητή με καυτερή πιπεριά

Μία καυτερή πρόταση στο τραπέζι σας.












Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για το πιάτο
  • 300 γρ. Χτυπητή
  • 10 γρ. πιπεριές κόκκινες σε μικρά καρέ
  • 10 γρ. πιπεριές κίτρινες σε μικρά καρέ
  • 10 γρ. πιπεριές πράσινες σε μικρά καρέ

Για τη φέτα χτυπητή
  • 320 γρ. φέτα
  • 180 γρ. τυρί κρέμα
  • 10 γρ. σκόρδο
  • 20 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. πιπεριά καυτερή τσίλι
  • 25 γρ. πιπεριά πράσινη
  • 10 γρ. πιπεριά κόκκινη

Εκτέλεση
Για τη φέτα χτυπητή
  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ ή ένα πολυμηχάνημα και αλέθουμε μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς.
  • Διατηρούμε στη συντήρηση.

Για το ποτό που της ταιριάζει
  • Αλμυρή και γλυκιά αίσθηση προκύπτει από το πάντρεμα φέτας – πιπεριάς. Ένα κρασί από την ποικιλία Riesling, και μάλιστα γερμανικού αμπελώνα από την περιοχή του Ρήνου, θα έδενε εντυπωσιακά αφού οι οξύτητες και η τραγανή αίσθησή του, θα μαλακώσουν την ένταση της φέτας ενώ ο ελαφρά γλυκός χαρακτήρας του θ'αγκαλιάσει τη γεύση της πιπεριάς.

Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου