menu22

Λουκάνικα με πιπεριές και κρεμμύδια

Μία Φανταστική συνταγή για τις κρύες μέρες.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
  • 1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • 2 μεγάλα γλυκά κρεμμύδια, κομμένα σε λωρίδες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • φυτικό λάδι
  • 6 λουκάνικα χωριάτικα ή Γερμανικά bratwurst
  • 6 ψωμάκια για σάντουιτς, ελαφρώς ψημένα και κομμένα στη μέση

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί, το λαδώνουμε ελαφρά και απλώνουμε το μείγμα ομιόμορφα στο ταψί μας.
  • Με μία οδοντογλυφίδα τρυπάμε κάθε λουκάνικο αρκετές φορές και τα τοποθετούμε επάνω στο μείγμα με τις πιπεριές αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
  • Ψήνουμε στους 190C για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, γυρνώντας τα λουκάνικα κατά τη διάρκεια του ψησίματος
  • Βάζουμε 1 λουκάνικο σε κάθε ψωμάκι και προσθέτουμε μείγμα πιπεριάς ή εναλλακτικά σερβίρουμε ως κυρίως γεύμα.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου