
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
- 1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
- 2 μεγάλα γλυκά κρεμμύδια, κομμένα σε λωρίδες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- φυτικό λάδι
- 6 λουκάνικα χωριάτικα ή Γερμανικά bratwurst
- 6 ψωμάκια για σάντουιτς, ελαφρώς ψημένα και κομμένα στη μέση
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί, το λαδώνουμε ελαφρά και απλώνουμε το μείγμα ομιόμορφα στο ταψί μας.
- Με μία οδοντογλυφίδα τρυπάμε κάθε λουκάνικο αρκετές φορές και τα τοποθετούμε επάνω στο μείγμα με τις πιπεριές αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε στους 190C για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, γυρνώντας τα λουκάνικα κατά τη διάρκεια του ψησίματος
- Βάζουμε 1 λουκάνικο σε κάθε ψωμάκι και προσθέτουμε μείγμα πιπεριάς ή εναλλακτικά σερβίρουμε ως κυρίως γεύμα.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου