
Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 150 γραμμάρια ρύζι σπυρωτό
- 20 μικρές γαρίδες (χωρίς το κέλυφος) καθαρισμένες
- 4 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
- 250 γραμμάρια σπανάκι και ρόκα ανάμεικτα
- 1 λεμόνι ( θα χρειαστούμε το χυμό και το ξύσμα του)
- ½ πορτοκάλι ( θα χρειαστούμε το χυμό και το ξύσμα του)
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση, 1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι και ανοίγουμε τη φωτιά στη μέγιστη ένταση.
- Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το χυμό πορτοκάλι και το χυμό λεμόνι και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Διατηρούμε ζεστές τις γαρίδες.
- Στη συνέχεια, τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά.
- Σουρώνουμε και ανακατεύουμε με τις γαρίδες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ρύζι με τις γαρίδες.
- Ανακατεύουμε απαλά και λίγο πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τα φύλλα μαρουλιού, ρόκας και σπανάκι.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου