ΜΕΝΟΥ

Pages

Αυγά μάτια με πικάντικη σάλτσα


Αυγά, μία απλή αλλά γευστική συνταγή στο πιάτο σας.











Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, Μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 4 αβγά
  • 1 βάζο έτοιμη σάλτσα ντομάτα με σκόρδο και βασιλικό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού χαρίσα
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο κομμένες σε κυβάκια
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Βάζουμε σε κατσαρολάκι την έτοιμη σάλτσα με το ελαιόλαδο, τη χαρίσα, το κύμινο, αλατοπίπερο και τις πιπεριές. Αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά της για 5 λεπτά. Τη μοιράζουμε σε 4 ατομικά σαγανάκια και σπάμε στο καθένα από 1 αβγό.
  • Καλύπτουμε το ασπράδι με λίγη σάλτσα, προσέχοντας να μην σπάσουμε τον κρόκο. Ψήνουμε για 8 λεπτά ακόμα μέχρι να γίνει το ασπράδι, αλλά ο κρόκος να μείνει μελάτος. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και τυρί φέτα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου