
Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, Μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 4 αβγά
- 1 βάζο έτοιμη σάλτσα ντομάτα με σκόρδο και βασιλικό
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. γλυκού χαρίσα
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο κομμένες σε κυβάκια
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Βάζουμε σε κατσαρολάκι την έτοιμη σάλτσα με το ελαιόλαδο, τη χαρίσα, το κύμινο, αλατοπίπερο και τις πιπεριές. Αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά της για 5 λεπτά. Τη μοιράζουμε σε 4 ατομικά σαγανάκια και σπάμε στο καθένα από 1 αβγό.
- Καλύπτουμε το ασπράδι με λίγη σάλτσα, προσέχοντας να μην σπάσουμε τον κρόκο. Ψήνουμε για 8 λεπτά ακόμα μέχρι να γίνει το ασπράδι, αλλά ο κρόκος να μείνει μελάτος. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και τυρί φέτα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου