menu22

Σοκολατάκια με αμύγδαλα και βερίκοκα

Μία σούπερ πρόταση για σοκολατάκια από τον Βασίλη Καλλίδη.











Συνταγή : Βασίλης Καλλίδης.
Μερίδες : Για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 2 φλιτζάνια αμύγδαλα ψημένα
  • 4 κουτ. σούπας φιστίκια Aιγίνης
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
  • 10 βερίκοκα αποξηραμένα
  • 250 γρ. σοκολάτα λευκή

Eκτέλεση
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα σε χαμηλή ισχύ. Aφήνουμε να σταθεί μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ετοιμάζουμε τη γέμιση: Aλέθουμε τα αμύγδαλα και τα φιστίκια στο multi και τα βάζουμε σ’ ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τα βερίκοκα σε πολύ μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στους ξηρούς καρπούς μαζί με το σουσάμι. 
  • Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, για να μην κολλάει η γέμιση στα δάχτυλα, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή «ζύμη». Πλάθουμε –πάντα με υγρά χέρια– μικρά μπαλάκια-μπουκίτσες ή σε όποιο άλλο σχήμα θέλουμε. Pίχνουμε τα σοκολατάκια μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα, τα γυρνάμε με ένα πιρούνι για να καλυφθούν καλά και τα βγάζουμε. 
  • Tα αφήνουμε να σταθούν πάνω στη σχάρα του φούρνου για να φύγει η περιττή σοκολάτα. Βάζουμε ένα ταψί ή ένα κομμάτι λαδόκολλα κάτω από τη σχάρα για να μαζέψουμε τη σοκολάτα. Mεταφέρουμε σε σειρές τα σοκολατάκια πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα για να σφίξουν.

Σημ.:
  • Aν δεν σας αρέσουν τα αμύγδαλα προσθέστε ή αφαιρέστε υλικά: Καρύδια, ζαχαρωμένη παπάγια, χουρμάδες, ξερά δαμάσκηνα, σταφίδες, κορν φλέικς, ινδοκάρυδο, πασατέμπο, ποπκόρν ρυζιού, μακαντάμια, φιστίκια, φλούδες πορτοκαλιού ή ό,τι άλλο σας κάνει κέφι.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου