ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπανόφι

Τα λόγια είναι περιττά, απλά δοκιμάστε το.









Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα εβαπορέ
  • 200 γρ. μπισκότα σοκολάτας θρυμματισμένα στο μούλτι μέχρι να γίνουν χονδρή σκόνη
  • 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 4 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
  • 4 ώριμες μπανάνες
  • κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση
  • Βάζουμε το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα μέσα στην κατσαρόλα, χωρίς να το ανοίξουμε φροντίζοντας το νερό να το καλύπτει τελείως. Το σιγοβράζουμε για 2 ώρες, συμπληρώνοντας με νερό όποτε χρειαστεί, ώστε το κουτί να μένει πάντα καλυμμένο. Στο διάστημα αυτό το ζαχαρούχο γάλα θα πήξει και θα αποκτήσει την υφή και το χρώμα της καραμέλας. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια τα απλώνουμε σε μια βουτυρωμένη φόρμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά μέχρι να σφίξει καλά.
  • Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.

Συναρμολόγηση
  • Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε λεπτές φετούλες. Βγάζουμε την φόρμα από το ψυγείο και στρώνουμε τις φέτες μπανάνας στην κρύα βάση, καλύπτοντάς την τελείως. 
  • Ανοίγουμε το κουτί με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και το απλώνουμε επάνω στις φέτες μπανάνες, ισιώνοντας την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Από πάνω αδειάζουμε το μείγμα της σαντιγί . Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι η κρέμα να κρυώσει και να σφίξει. Λίγο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με το κακάο.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου