menu22

Gyoza με γαρίδες και κοτόπουλο και σάλτσα ponzu

Μία μοναδική συνταγή από τον Γιάννη Λουκάκο στο τραπέζι σας.











Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : Για 30 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
Για τη γέμιση και το τελείωμα των gyozas
  • 225 γρ. κιμάς κοτόπουλο
  • 160 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες πολτοποιημένες
  • 60 γρ. αυγά
  • 3 γρ. βασιλικός, χοντροκομμένος
  • 2 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, χοντροκομμένος
  • 1 γρ. δυόσμος, χοντροκομμένος
  • 1 γρ. τσίλι πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. σόγια
  • 10 γρ. fish sauce
  • 30 φύλλα για dumplings ή gyozas
  • αυγό χτυπημένο
  • φρέσκο κρεμμύδι, σε πλάγιες φέτες για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα ponzu
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. ξίδι ρυζιού
  • 50 γρ. χυμό λάιμ
  • 100 γρ. σόγια
  • 10 γρ. μίριν
  • δυόσμος, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
Για τη γέμιση και το τελείωμα των gyozas
  • Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το χτυπημένο αβγό και το φρέσκο κρεμμύδι) και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε τα φύλλα για gyozas και τοποθετούμε στη μέση του φύλλου 20 γρ από τη γέμιση του κιμά. Βρέχουμε τις άκρες με λίγο από το χτυπημένο αυγό και τυλίγουμε από άκρη σε άκρη, κλείνοντάς τις. 
  • Φέρνουμε τις δύο άκρες κοντά, σαν μισοφέγγαρο, και τις πιέζουμε έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια επίπεδη επιφάνεια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, με την υπόλοιπη γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Σ’ ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τις gyozas από την επίπεδη επιφάνειά τους, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε λίγο νερό και σκεπάζουμε το τηγάνι, έτσι ώστε να μαγειρευτεί η γέμιση. Προσθέτουμε κι άλλο νερό, αν χρειάζεται. Αποσύρουμε τις gyozas σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με τη σάλτσα και το φρέσκο κρεμμύδι. 

Για τη σάλτσα ponzu
  • Σε μια κατσαρόλα, τοποθετούμε τη ζάχαρη και το ξύδι ρυζιού και φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λάιμ, την σόγια και το μίριν. Σερβίρουμε τη σάλτσα, προσθέτοντας στο τέλος τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου