
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 70΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 350 γρ ντοματίνια, χοντροκομμένα
- 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 3/4 κ.γ. χοντρό αλάτι
- 1/2 κ.γ. ξηρή ρίγανη
- 11-12 φύλλα κρούστας, ξεπαγωμένα
- 6 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
- 4 κ.σ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
- 3/4 φλ (85 γρ) καπνιστή μοτσαρέλα, χοντροκομμένη
- 1/2 φλ κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 1/4 φλ ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στα 4
- 2 κ.γ. φρέσκια ρίγανη, χοντροκομμένη, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.
- Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους βάζουμε τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ρίγανη.
- Απλώνουμε τα ντοματίνια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 22 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Βγάζουμε τα ντοματίνια από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Δεν σβήνουμε το φούρνο, ώστε να διατηρήσει τη θερμοκρασία του.
- Τοποθετούμε τα φύλλα κρούστας πάνω στην επιφάνεια εργασίας, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και ύστερα με μια νωπή πετσέτα για να μην ξεραθούν.
- Αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο το εσωτερικό και τα τοιχώματα ενός μεγάλου ταψιού και απλώνουμε μέσα ένα φύλλο κρούστας.
- Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε το δεύτερο φύλλο.
- Αλείφουμε και πάλι με λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε το τρίτο φύλλο.
- Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. παρμεζάνα.
- Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο και πασπαλίζοντάς τα με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
- Απλώνουμε τη μοτσαρέλα στην πίτσα μας, αφήνοντας περιμετρικά περιθώριο 1-1,5 εκ.
- Τοποθετούμε τα ψημένα ντοματίνια, την πιπεριά και τις ελιές.
- Ψήνουμε την πίτσα μέχρι να γίνει τραγανή, για 25-27 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε 2 κ.γ. φρέσκια ρίγανη και μεταφέρουμε την πίτσα σε μία επιφάνεια κοπής.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου