ΜΕΝΟΥ

Pages

Πίτσα σε φύλλο κρούστας με καπνιστή μοτσαρέλα και ντοματίνια

Μία μοναδική πίτσα στο τραπέζι σας.









Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 70΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 350 γρ ντοματίνια, χοντροκομμένα
  • 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 3/4 κ.γ. χοντρό αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ξηρή ρίγανη
  • 11-12 φύλλα κρούστας, ξεπαγωμένα
  • 6 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
  • 3/4 φλ (85 γρ) καπνιστή μοτσαρέλα, χοντροκομμένη
  • 1/2 φλ κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1/4 φλ ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στα 4
  • 2 κ.γ. φρέσκια ρίγανη, χοντροκομμένη, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.
  • Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους βάζουμε τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ρίγανη.
  • Απλώνουμε τα ντοματίνια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 22 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βγάζουμε τα ντοματίνια από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Δεν σβήνουμε το φούρνο, ώστε να διατηρήσει τη θερμοκρασία του.
  • Τοποθετούμε τα φύλλα κρούστας πάνω στην επιφάνεια εργασίας, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και ύστερα με μια νωπή πετσέτα για να μην ξεραθούν.
  • Αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο το εσωτερικό και τα τοιχώματα ενός μεγάλου ταψιού και απλώνουμε μέσα ένα φύλλο κρούστας.
  • Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε το δεύτερο φύλλο.
  • Αλείφουμε και πάλι με λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε το τρίτο φύλλο.
  • Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. παρμεζάνα.
  • Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο και πασπαλίζοντάς τα με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  • Απλώνουμε τη μοτσαρέλα στην πίτσα μας, αφήνοντας περιμετρικά περιθώριο 1-1,5 εκ.
  • Τοποθετούμε τα ψημένα ντοματίνια, την πιπεριά και τις ελιές.
  • Ψήνουμε την πίτσα μέχρι να γίνει τραγανή, για 25-27 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε 2 κ.γ. φρέσκια ρίγανη και μεταφέρουμε την πίτσα σε μία επιφάνεια κοπής.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου