ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπουτάκια κοτόπουλο με πέστο από μυρωδικά και γιαούρτι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Συστατικά
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 1 ντομάτα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Για το πέστο

  • 1 μάτσο βασιλικό
  • 1 μάτσο ρίγανη
  • 1 χούφτα αμύγδαλα ανάλατα, χωρίς τη φλούδα
  • 4 κουταλιά της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 γρ γιαούρτι
  • λίγο αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

  • Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για το πέστο και τα πολτοποιούμε. Κρατάμε 2 κουταλιές από το μίγμα για το σερβίρισμα. Βουτάμε τα μπουτάκια κοτόπουλου στο πέστο και τα τρίβουμε για να πάει παντού και να ποτίσει τη σάρκα τους. Τα αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον μισή ώρα.
  • Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια . Τα βάζουμε σε ένα ταψί. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε τα μπουτάκια πάνω στα λαχανικά, περιχύνουμε με το πέστο όπου μαρινάραμε το κοτόπουλο και με ένα φλιτζάνι νερό. Ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε τα μπουτάκια περιχύνοντάς τα με λίγο από το φρέσκο πέστο.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου