menu22

Γεμιστά μανιτάρια με μυρωδικά, παρμεζάνα και γιαούρτι

Φανταστική συνταγή για τους λάτρεις των μανιταριών.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 15 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 15 μεγάλα λευκά μανιτάρια
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 50 γρ. φρυγανιά
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 100 γρ γιαούρτι
  • 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο μαντζουράνα ψιλοκομμένη
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3-4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  • Κόβουμε το πόδι από τα μανιτάρια με προσοχή και τα ψιλοκόβουμε. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ψιλοκομμένα ποδαράκια με τα μυρωδικά, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και γεμίζουμε τα μανιτάρια. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, την φρυγανιά, το γιαούρτι και την παρμεζάνα και δουλεύουμε λίγο το μίγμα . 
  • Ρίχνουμε κομμάτια από το μίγμα που θα σχηματιστεί επάνω στα μανιτάρια. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 10' σε φούρνο προθερμασμένο στους180C.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου